Ταξίδι Στο Ηλιακό Σύστημα Part II

Όρεξη να χεις να διαβάζεις (μέρος 2ο).

❓Που είχαμε μείνει?

🤔 Αα ναι..

🌏Φεύγω λοιπόν από την Αφροδίτη και σε 2, 5 λεπτάκια είμαι στον πιο όμορφο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος! (Όχι επειδή είμαι από αυτόν)

🌏Στον μοναδικό που αποδεδειγμένα φιλοξενεί ζωή και μάλιστα νοήμων! (εντάξει εδώ όλοι χαμογελάμε από τις εμπειρίες μας.. ή κλαίμε🙂😥)

🌏Είναι ο τρίτος πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο και ο μεγαλύτερος από τους Γήινους ή τους εσωτερικούς! (Ερμής, Αφροδίτη, Γη Άρης)

🌏Έχει σχήμα σχεδόν σφαιρικό, ελαφρά συμπιεσμένο στους πόλους και διογκωμένο στον ισημερινό. Το σχήμα αυτό λέγεται γεωειδές! (δεν ακούω τπτ άλλο περί μεσαιωνικών θεωριών.. κατάλαβες😄)

🌏Η μέση θερμοκρασία της Γης είναι 14.0 °C. Οι πλέον ακραίες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στον Πλανήτη είναι +58,0 °C (υπό σκιά) στην Λιβύη και -89,2 °C στον Ρωσικό σταθμό Βοστόκ στην Ανταρκτική!(τη λες σημαντική διαφορά)

🌏Η Γη είναι ένας τεράστιος φυσικός μαγνήτης και έχει όλα τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, το Βόρειο μαγνητικό Πόλο, το Νότιο μαγνητικό Πόλο και τον μαγνητικό ισημερινό. Το μαγνητικό πεδίο της είναι ο “αόρατος προστάτης της”, από τους Ηλιακούς ανέμους! (καλό ήταν αυτό)

🌏Πάνω από το 90% των ζωντανών οργανισμών που έχουν περάσει από τη Γη έχουν εξαφανιστεί. θυμηθείτε τον αστεροειδή που έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατομμύρια και ήταν ένας από τους λόγους που εξαφανίστηκε ένα είδος που κυριαρχούσε στη Γη για 300 εκατομμύρια χρόνια. Οι δεινόσαυροι! (πάλι καλά έμειναν οι όμορφοι απόγονοί τους τα πουλιά)

🌏Κανονικά και η Γη μας έπρεπε να είναι γεμάτη κρατήρες όπως όλοι οι πλανήτες. Απλά έχει την τύχη να αλλάζει συνεχώς την όψη της λόγω της κίνησης των λιθοσφαιρικών πλακών. Κάνει δλδ ένα είδος λίφτινγκ! (πάντως έχουν βρεθεί αρκετοί)

🌏Φυσικά και έχει φυσικό δορυφόρο τη Σελήνη. Υπάρχει μια θεωρία ότι κάποτε η Σελήνη ήταν 2. Και απλά συγκρούστηκαν με ευγένεια και έγιναν μια! (ποιος ξέρει)

🌏Η Ηλικία της είναι 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια! Η ανθρώπινη ύπαρξη σε σχέση με την ηλικία της Γης είναι μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, τόσο παρεμβατικά όμως που σκεφτόμαστε την μετοίκηση σε άλλους πλανήτες, και προσπαθούν να συμφωνήσουν κάποιοι ισχυροί για να την σώσουν!

🚶‍♂️Εντάξει φεύγω… πάμε στον Άρη..

👽Ο πιο πολυσυζητημένος πλανήτης με τις περισσότερες αποστολές έβερ και φυσικά η πηγή όλων των θεωριών περί εξωγήινων!

👶Βαφτίστηκε Άρης προς τιμήν του Θεού του πολέμου κατά την ελληνική μυθολογία. Στην Ιλιάδα ο Δίας (πατέρας του),του είπε ότι για εκείνον είναι ο πιο μισητός Θεός! (δεν μου κάνει εντύπωση)

⬅Τον λέμε και κόκκινο πλανήτη λόγω του χρώματος του. Είναι ο πιο εξωτερικός πλανήτης από τους εσωτερικούς!

🛰🛰Έχει 2 φυσικούς δορυφόρους τον Φόβο και τον Δείμο (τρόμος). Τα ονόματα των οποίων είναι από τα παιδιά του Θεού του Άρη κατά την ελληνική μυθολογία!

🥶Ο Φόβος γιος του Άρη και της Αφροδίτης ήταν η προσωποποίηση του φόβου!

😨Ο Δείμος (τρόμος), αδελφός του Φόβου ήταν η προσωποποίηση του τρόμου!

🗻Διαθέτει το υψηλότερο βουνό (ηφαίστειο) στο Ηλιακό σύστημα τον Όλυμπο! Το πλάτος του είναι 600 χιλιόμετρα. Αν ποτέ βρεθείς στον Άρη και το δεις από μακριά δεν θα σου κάνει και μεγάλη εντύπωση λόγω του πλάτους και φυσικά της καμπυλότητας του πλανήτη!

🔴O Άρης είναι ένας “γήινος πλανήτης” με λεπτή και αραιή ατμόσφαιρα και με επιφάνεια που συνδυάζει τους κρατήρες σύγκρουσης της Σελήνης και τα ηφαίστεια, τις κοιλάδες, τις ερήμους και πόλους καλυμμένους με πάγο. Φαίνεται ακόμη να έχει «εποχές του χρόνου». Λόγω της ομοιότητας του με τη Γη προέκυψαν οι συζητήσεις και οι θεωρίες ότι προερχόμαστε από εκεί, αλλά και η μελλοντική “μετακόμιση” σε αυτόν. (αν χρειαστεί)

🔴Πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια ο νεαρός τότε πλανήτης θα είχε αρκετό νερό ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του, σε ένα υγρό στρώμα βάθους 137 μέτρων!

😮Ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο (σύμφωνα με τη NASA), είναι ότι το νερό θα είχε συγκεντρωθεί σε έναν ωκεανό που καταλάμβανε το μισό βόρειο ημισφαίριο του! (Μεγαλύτερο από τον Αρκτικό ωκεανό) δείτε στα σχόλια..

😲Οι επιστήμονες θεωρούν ότι σε ορισμένες περιοχές το βάθος του νερού έφτανε τα 1600 μέτρα!

🔴Η προέλευση των 2 δορυφόρων του είναι σχετικά αμφίβολη..

1️⃣ Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τη ζώνη αστεροειδών (που βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και τον Δία) που φυλακίστηκαν από την βαρύτητα του Άρη!

2️⃣ Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι απομεινάρια ενός μεγαλύτερου δορυφόρου που έσπασε σε κομμάτια!

🆒Τέλος κάποιοι υποστηρίζουν ότι σε 39 εκατομμύρια χρόνια οι δορυφόροι του Άρη θα προσκρούσουν στην επιφάνεια του και ο πλανήτης θα αποκτήσει δακτυλίους!

🛑Εεε και κάπου εδώ λέω να σταματήσω..

Αυτό είναι σεντόνι δεν είναι πόστ!

🔜Συνεχίζεται..