Φωτογραφία του Ποσειδώνα από την διαστημοσυσκευή Βόγιατζερ 2

📸Ο Ποσειδώνας! Φωτογραφία από την διαστημοσυσκευή Βόγιατζερ 2! (κάτω δεξιά)

🧐Δεν θα σταθώ στον Ποσειδώνα αλλά στο Βόγιατζερ 2!

👌Αποκαλείται η πιο επιτυχημένη διαστημική συσκευή – αποστολή ever. Και όχι άδικα!

🏎Εκτοξεύθηκε απο τη Γη στις 20 Αυγούστου 1977!

🧳Επισκέφθηκε τους 4 πλανήτες: Δια ,Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα. Τους 2 τελευταίους για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα!

🏸Ανακάλυψε δακτυλίους, δορυφόρους, ηφαιστειότητα σε παγωμένα φεγγάρια, κι έναν πιθανό υπόγειο ωκεανό στην Ευρώπη, δορυφόρο του Δία!

🤔Ό,τι πιστεύαμε πριν για το σχηματισμό, τη δομή και τη δυναμική του ηλιακού συστήματος άλλαξαν ριζικά μετά από το ταξίδι του!

🤷‍♀️🤷‍♂️Δεν έμεινε όμως σε αυτά..

📆Στις 5 Νοεμβρίου 2018 το σκάφος βγήκε από την ηλιόσφαιρα, με απλά λόγια, τον χώρο που φτάνουν τα ηλιακά σωματίδια, “To τέλος του Ηλιακού μας συτήματος”. Πλέον κινείται σε διαστρικό χώρο δίνοντας πολύ σημαντικές πληροφορίες!

😮Τον Σεπτέμβριο του 2020 βρισκόταν σε απόσταση 18,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο! ( Απόσταση Ήλιος – Ποσειδώνας 4,5 δισεκατομμυρια χιλιόμετρα).

😨Σε 296 χιλιάδες χρόνια θα βρίσκεται σε απόσταση 4,3 έτη φωτός από τον Σείριο! (το πιο λαμπρό αστέρι του ουρανού μας που απέχει περίπου 8,2 έτη φωτός από τη Γη)

🤷‍♀️🤷‍♂️Κάποιες πηγές λένε ότι θα συνεχίσει το ταξίδι του για 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Ενδεχομένως να μην υπάρχει πια η Γη, και αυτό θα συνεχίζει!

🆒Μην ανησυχείτε, σε περίπτωση που συναντήσει νοήμονα όντα, έχει μαζί του ένα δίσκο από χρυσάφι με ήχους, μουσική και 115 εικόνες από τον πλανήτη Γη για να μας γνωρισουν!😁

Πηγή: NASA, Wikipedia, CNN