Ο Ποσειδώνας είναι πολύ κουλ!

🆒Ο Ποσειδώνας είναι πολύ κουλ!

👶Βαφτίστηκε Ποσειδώνας προς τιμή του Θεού Ποσειδώνα κατά την αρχαία Ελληνική μυθολογία, πολύ βασικός Θεός του Ολύμπου και ο υπέρτατος Θεός των υδάτων και φυσικά της θάλασσας!

8️⃣ Ο Ποσειδώνας (πλανήτης) είναι ο 8ος σε απόσταση από τον Ήλιο και τελευταίος του Ηλιακού μας συστήματος (οκ είναι και ο Πλούτωνας🔜 αλλά αυτός βρίσκεται στη ζώνη του Κάιπερ🔜)!

🔮Είναι ο μόνος πλανήτης που ανακαλύφθηκε από μαθηματικές προβλέψεις και όχι από παρατηρήσεις. Υπέθεσαν ότι λόγω των βαρυτικών διαταραχών του Ουρανού (πλανήτη), πρέπει να υπάρχει κάποιος κοντινός πλανήτης που τον επηρεάζει (και να ο Ποσειδώνας)! Η πρόβλεψη αποδείχθηκε ότι ήταν οκ κατά την επίσκεψη του Βόγιατζερ 2 το 1989!👌

🔵Η ατμόσφαιρα του αποτελείται κυρίως από υδρογόνο και ήλιο και πιθανότατα άζωτο! Το μπλε χρώμα του οφείλεται στα ίχνη μεθανίου στις εξωτερικές περιοχές του!

😯Ο Ποσειδώνας διαθέτει 5 αμυδρούς δακτυλίους από παγωμένο μεθάνιο και σκόνη από συγκρούσεις!

🛸Έχει 14 γνωστούς φυσικούς δορυφόρους με μεγαλύτερο τον Τρίτωνα! Ο Τρίτωνας περιστρέφεται ανάδρομα και ενδέχεται να είναι πλανήτης νάνος που αιχμαλωτίστηκε από τη βαρύτητα του Ποσειδώνα!😥

🕕Για μια πλήρη τροχιά γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται 164,79 χρόνια! (θέλει το χρόνο του)

❗Κουλ χαρακτηριστικό του Ποσειδώνα:

🌬Είναι ο πλανήτης με τους πιο γρήγορους ανέμους στο Ηλιακό μας σύστημα 2.000 χιλιόμετρα/ώρα (2000km/h), μα και με μια κηλίδα στην ατμόσφαιρα, μία μεγάλη ατμοσφαιρική καταιγίδα με διάμετρο όσο τη διάμετρο όλης της Γης! (ποιος Κατρίνα?)

❗❗Το πιο κουλ χαρακτηριστικό του Ποσειδώνα:

😀Διαθέτει φυσικό δορυφόρο με το όνομα ΛΑΡΙΣΣΑ! Πήρε το όνομά του από τη Λάρισα, μία νύμφη της Θεσσαλίας και μητέρα του Πελασγού (τον οποίο απόκτησε με τον θεό Ποσειδώνα) κατά την Ελληνική μυθολογία!

Πηγη: NASA, Wikipedia