Η ΓΗ είναι η πιο κουλ

🆒Η Γη είναι ο τρίτος πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο!
Έχει ένα φυσικό δορυφόρο τη Σελήνη (πολύ κουλ)

👨‍👩‍👦‍👦Η Γη μας έχει την τύχη να βρίσκεται στη λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη, και φυσικά να κυριαρχεί το νερό στην επιφάνεια της!

👴🧓Η ηλικία της υπολογίζεται στα 4,54 δισεκατομμύρια χρόνια!

🌎Έχει σχήμα σχεδόν σφαιρικό, ελαφρά συμπιεσμένο στους πόλους και διογκωμένο στον ισημερινό. Το σχήμα αυτό λέγεται γεωειδές!

🌎Η Γη έχει μία σχετικά πυκνή ατμόσφαιρα η οποία αποτελείται από 78% άζωτο, 21% οξυγόνο και 1% αργό, με ίχνη από άλλα αέρια, συμπεριλαμβανομένων διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς!

🌡Η μέση θερμοκρασία της Γης είναι 14.0 °C. Οι πλέον ακραίες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στον Πλανήτη είναι +58,0 °C (υπό σκιά) στην Λιβύη και -89,2 °C στον Ρωσικό σταθμό Βοστόκ στην Ανταρκτική!(τη λες σημαντική διαφορά)

🧲Η Γη είναι ένας τεράστιος φυσικός μαγνήτης και έχει όλα τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, το Βόρειο μαγνητικό Πόλο, το Νότιο μαγνητικό Πόλο και τον μαγνητικό ισημερινό. Το μαγνητικό πεδίο της είναι ο αόρατος προστάτης της, από τους Ηλιακούς ανέμους! (Χωρίς αυτό.. δες τον Άρη!)

🙄Αν βλέπαμε τη Γη από ψηλά πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια θα βλέπαμε μια υπερήπειρο τη λεγόμενη Παγγαία. Δηλαδή όλες οι Ήπειροι ήταν ενωμένες σε μία! Η γεωλογία είναι πολύ κουλ πιστεύω συμφωνεί!

🤔Αν αυτό δεν είχε αλλάξει τότε, η σημερινή τοπογραφία και η Γεωγραφία θα ήταν εξωφρενικά διαφορετική! Και η Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ θα μας μάθαινε τελείως διαφορετικά πράγματα!

⬇Σε μια πτώση αστεροειδούς, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, οφείλεται η εξαφάνιση ενός είδους που κυριάρχησε στη Γη για 160 εκατομμύρια χρόνια… Οι Δεινόσαυροι.

🐦🐤🐓Ό,τι πιο όμορφο απέμεινε από τους δεινόσαυρους είναι όλα τα πτηνά! Και πολύ μεγάλο μέρος της τότε ζωής αφανίστηκε. Οι ειδικοί όμως (Και η βιολογία είναι πολύ κουλ )γνωρίζουν σίγουρα περισσότερα!

📸Αυτή η έγχρωμη εικόνα της Γης λήφθηκε από το διαστημικό σκάφος Galileo στις 11 Δεκεμβρίου 1990, όταν το διαστημικό σκάφος ήταν περίπου 1,5 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη!

Πηγή: CNN, Science, NASA, Wikipedia