Η Γη από πολύ μακριά

1️⃣Κοιτάζοντας πίσω από την τροχιά του γύρω από τον Ερμή, το MESSENGER κατέγραψε αυτή τη θέα της Γης και της Σελήνης στις 6 Μαΐου 2010. Το διαστημόπλοιο ήταν 183 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη εκείνη την εποχή, πιο μακριά από τη μέση απόστασή μας από τον Ήλιο (150 εκατομμύρια χιλιόμετρα,) Η εικόνα τραβήχτηκε από την κάμερα ευρείας γωνίας (WAC) του διαστημικού σκάφους στο σύστημα διπλής απεικόνισης Mercury (MDIS)..

MESSENGER, NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institute of Washington. 
Λεζάντα από τον Mike Carlowicz.

2️⃣Εδώ βλέπουμε την Αφροδίτη, τον Ουρανό, τη Γη και τον Άρη όπως παρατηρήθηκαν από το Solar Orbiter Heliospheric Imager (SoloHI) στις 18 Νοεμβρίου 2020. Το διαστημόπλοιο ήταν περίπου 251 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη εκείνη την εποχή. ο Ήλιος ήταν έξω από το πλαίσιο της εικόνας στα δεξιά.

ESA/NASA/NRL/Solar Orbiter/SolOHI και Johns Hopkins APL/Naval Research Laboratory/Guillermo Stenborg και Brendan Gallagher. Ιστορία των Sarah Frazier και Miles Hatfield, NASA GSFC, και Michael Buckley, Johns Hopkins APL.

3️⃣Στις 2 Οκτωβρίου 2017, το όργανο MapCam στο OSIRIS-REx κατέγραψε τα δεδομένα για μια σύνθετη εικόνα της Γης και της Σελήνης. Το διαστημόπλοιο ήταν περίπου 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα (3 εκατομμύρια μίλια) από τη Γη εκείνη την εποχή, περίπου 13 φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

NASA images provided by the OSIRIS-REx team and the University of Arizona. Story by Mike Carlowicz.

4️⃣Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε από το πλήρωμα του Apollo 11, από τους πρώτους ανθρώπους στην ιστοριά της ανθρωπότητας που πάτησαν στη Σελήνη.

Astronaut photograph was acquired on July 16, 1969, with a Hasselblad camera using a 250 millimeter lens. It is provided by the ISS Crew Earth Observations Facility and the Earth Science and Remote Sensing Unit, NASA Johnson Space Center

5️⃣Το Cassini που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο τράβηξε την εικόνα στις 13 Απριλίου 2017, όταν το διαστημόπλοιο βρισκόταν σε απόσταση 1,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Αν και είναι πολύ μικρό για να είναι ορατό, το τμήμα της Γης που βλέπει το Cassini ήταν ο νότιος Ατλαντικός Ωκεανός. Προφανώς ενισχύθηκε η φωτεινότητα για να το δούμε.

Image courtesy the Cassini Imaging Central Laboratory for Operations. Caption by Adam Voiland, with information from the NASA JPL Photojournal.

6️⃣Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε την Γη από την επιφάνεια του Άρη. Το ρόβερ Curiosity της NASA δείχνει τη Γη όπως φαίνεται από την επιφάνεια του Άρη, να λάμπει πιο φωτεινά από οποιοδήποτε αστέρι στον νυχτερινό ουρανό του Άρη. Τη στιγμή της λήψης ο Άρης βρισκόταν 160 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας.

Credit:NASA Jet Propulsion Laboratory-Caltech/Malin Space Science Systems/Texas A&M University. 

😁Αυτά για αρχή και συνεχίζουμε..